2.07.2011 г.

Цитат за промяната, първите стъпки и носенето по течението на живота.

В книгата "Любов" на Елиф Шафак това са думите на един дервиш към една блудница, която въпреки омърсеното тяло има чиста душа, която търси промяната и начина за нея. Казва й:
- Просто се махни от бордея.
- Къде? Как? Нямам къде да отида. – отговаря блудницата.
- Нека това не те спира – отвърнал с блеснали очи Шамс. – Не се плаши къде ще те отведе пътят. Вместо това се съсредоточи върху първата стъпка. Това е най-трудната част и именно за нея носиш отговорност. Веднъж направиш ли първата стъпка, нека всичко следва естествения си ход, а останалото ще се нареди само. Не се носи по течението. Самата ти бъди течение.

30.06.2011 г.

Като за добре дошли в моя свят :)

В първата си публикация смятам да разкажа за това от къде ми дойде тази идея да направя мой си блог.
Преди няколко дни един любим човек ми каза: Здравей, как си русокоске? Абе ти защо не си направиш блог, в който да събираш всичките си мисли, всеки ден пишеш нещо във фейсбук.
Започнах да събирам мнения. Попитах важни, близки и различни хора около мен. Хора без които едва ли аз щях да бъда така! Хора, които имат чисти души! Получих различни мнения, които оцених. Мислих върху тях и си казах: "Защо не?". И ето вече пиша :)
Не мога да не споделя някои от нещата, които ми казаха хората, които попитах за съвет :) Та те са:
"Абе ти толкова ми помагаш, не разхвърляй мислите и позитивизма си така. Те не бива ей така да се губят в пространството." 
"Не всеки успява да се докосне по този начин до елементарните неща, не всеки ги вижда и цени, какво по-хубаво от малко тласък? Можеш го!"
"Загуба на време" - имаше и не толкова обнадеждаващи, които също са безкрайно ценни за мен.
" Абе така се кефя на позитивизма ти, че давай пръскай и разпръсквай! Всеки има нужда от поне един такъв човек."
"Ти друга работа нямаш ли си?"
"Щурчо, твоите любими цитати са и мои любими."
"Хората, четат нещата, които пишеш, не мисля, че неудобрението е подходящо в ситуацията."
И още много, с които няма да ви отегчавам :)
Накратко е това. Надявам се, че хората, които съм цитирала или перифразирала няма да се сърдят :) Все пак това е и за вас, и за всички, които желаят да бъдат част от моя свят.