7.04.2012 г.

Не всичко е това, което очакваме от него...


Разговори между разминаващи се хора. Едни разказват как са се затворили в себе си, други се радваха на ново съвместно съжителство, трети се оплакваха от неоправдани очаквания, четвърти споделяха нови любовни трепети. 

Някой да ни е казал, че е лесен живота, когато сме се раждали? Не. И въпреки всичко си заслужава всяка една емоция. Преживяна и предстояща. Да, взаимоoтношенията между хората днес не са това, което искаме и очакваме, но ги има. Мъжете не са това, което искаме, но ги има. Жените също. Няма романтиката, която искаме, но и нея я има дори и в минимални дози. Приятелите не са това, което бяха, но също ги има. Имаме много поводи за радост, че сме на този свят и че живеем в това време.
Всички се сблъскваме с трудности, но имаме и радости нали? Всички усещаме болка, но и щастие нали? Всички търпим върху себе си злоба, завист и глупост, но търпим и любов, нежност, доброта. 

Винаги съм била на мнение, че получаваш от хората това, което им даваш. 

И винаги помня думите на баща ми: Хубави неща се случват на хубави хора, стига да имат търпение. Вярвам в това! Хайде помагайте ми да поддържам тази вяра.

...


" Седим мълчаливо и наблюдаваме света около нас. Отне ни цял живот, за да се научим да правим това. Изглежда само старите хора умеят да седят един до друг, да не си говорят и въпреки това да се чувстват щастливи. Младите, забързани и нетърпеливи, винаги се чувстват длъжни да нарушат мълчанието. И напразно, защото тишината е съвършена. Тишината е свещена. Тя сближава хората, защото само на онези, които им е хубаво един с друг, могат да седят заедно, без да разговарят. Просто един парадокс. "
 
"Тетрадката" от Никълъс Спаркс


4.04.2012 г.

...

„Бъди промяната, която искаш да видиш в света! „
 
Махатма Ганди

3.04.2012 г.

...



Учи се от вчера, живей за днес, надявай се за утре. Важното е да задаваш въпроси.

Айнщайн 


2.04.2012 г.

...

 
„Каква приятна тишина би настъпила, ако хората говореха само това, което са добре премислили.“

Чудомир


1.04.2012 г.

...


Има мъже, които с красноречието си превъзхождат жените, но нито един мъж не притежава красноречието на женските очи!