11.09.2011 г.

Приказка за Любовта...

Не мога да не споделя с вас тази приказка... :)

- Здравейте! – поздравил Млад човек, влизайки в магазина, за който не отдавна бе видял реклама.
- Здравейте! – приветливо му отговорила, вече не толкова младата Продавачка.
- Кажете ми моля, имате ли Романтика? Искам да си купя около 2-3 кг.
- Романтика? – учудила се Продавачката. Не, такава стока отдавна нямаме. Вие, сигурно в Интернет сте прочели за магазина?
- Да – кимнал Младия човек.- но там беше написано, че със сигурност разполагате с Романтика.
- Това е само за онлайн магазина – съгласила се Продавачката. При нас много рядко тази стока се продава директно. Обикновено, който има нужда я поръчва по интернет, хем е анонимно, хем не е необходимо да я разнасяш през целия град.
- Нима хората се срамуват от това, че търсят Романтика?
- Не знам. Девойките все още не се стесняват от това, виж Мъжете…..
- Странно…- замислил се Младия човек.
- Вие предполагам сте студент по хуманитарни науки, писател или поет? Продавачката, внимателно разглеждаше Младия човек.
- Не. Аз съм просто Млад човек. Кажете ми, какво може да ми предложите вместо Романтика?
- Така, така, да видим. Продавачката, започнала да проверява по етажерките. Имаме например Вдъхновение. Тъй, като бързо изветрява, то по добре е да не го държите на открито, а до го използвате всичкото веднага.
- Да, благодаря, няма да откажа - съгласи се Младия човек. 
- Извинете, а какво най много се търси напоследък?
- При нас се търсят различни стоки, като Хумор, Гордост, Тщестлавие, Цинизъм, Скептицизъм, Ирония, Вяра...
- А Любов?
- О, Любов през цялото време е много популярна и винаги е била много търсена.
- И колко струва?
- Много, много скъпо. Любов - това е много светло чувство,много силно концентрирано и се продава на грамове. В повечето случай тя съществува още от раждането, но хората не я ценят и я разпиляват, без да опознаят всички нейни прелести. А в някои хора тя остава, при тях тя расте и се увеличава и тогава хората могат да си подарят един на друг Любов. Ето Вие Млади човече, някога дарявали ли са ви Любов? Продавачката замечтано, притворила очи, спомняйки си своята младост. Толкова е прекрасно да ти подарят Любов. Веднага започваш да се чувстваш всемогъщ и щастлив. Любовта те изпълва и това е толкова вълшебно!
- Навярно още съм твърде млад. На мен още никой, никога не ми е подарявал Любов, и аз също не съм. След вашите думи, ми се струва,че аз все още не съм усетил това чувство, макар преди няколко минути да мислех обратното.
- Всички е пред вас… Важното е да не я разпилеете без време.
- И какво, много хора ли купуват Любов? - продължил да разпитва Младия човек.
- Да, как да ви кажа. Аз вече ви казах, че тя се продава на грамове и е много скъпа. Затова в нашата промишленост, взеха решение, за да може всеки да си позволи Любов, да се продава с различни добавки. Недостатъка на добавките е, че те са много негативни и често с лоши качества. Затова предлагаме така наречения икономичен пакет, който се разпродава много бързо.
- Какви са тези вредни добавки? - усмихнал се Младия човек.
- Такива, вредни. Любов и Ненавист, Любов и Ревност, Любов и Презрение и т.н. Такива добавки сами по себе си не се продават, Слава Богу, за тях още няма клиенти. А колкото до тези добавки, че са естествени, също трябва да се разпространяват сред хората. Много клиенти на това се осланят. Младите джигити, например избират най-безобидната на пръв поглед добавка – Ревност, а после убиват невестите си именно заради тази добавка.
- Но не е тяхна вината. След, като не може да си позволиш да си купиш чиста консистенция, се налага да избираш, така да се каже, ниско качествена смес.
- Но Млади човече, да не забравя да ви кажа най важното. Любов не е задължително да се купува, тя може да израстне в теб.Аз вече ви казах, че тя съществува в повечето хора от раждането и че много я разпиляват просто така. Но както се казва земята помни, какво е отгледала. Така и в нас, винаги остава мъничко семенце Любов, за което ако се грижим, поливаме, премахваме плевелите, може да израстне силно и красиво цвете. Просто не всички хора вярват в това, в много у тях няма достатъчно Търпение или Надежда.И така Млади човече, решихте ли какво искате?
- Да разбира се, - усмихнал се Младия човек. Бих искал, моля 2 кг. Вдъхновение и по килограм Търпение, Вяра и Надежда, за подхранване на моето семенце Любов.