24.08.2011 г.

Картофена нива...

Един стар човек живеел в Минесота. Той имал картофена нива, която много искал да прекопае, но му било изключително трудно. Единственият му син бил в затвора. В последното си писмо до него, старецът споменал за проблема, който го мъчи;
  
“Скъпи сине, 
Чувствам се малко зле, защото изглежда, че няма да мога да се погрижа за картофената нива тази година. Мразя да пропускам грижите за градината, защото майка ти обожаваше да прави това. Просто вече съм твърде стар, за да мога да копая. Ако ти беше тук, нямаше да имам никакви проблеми. Знам, че ти би прекопал цялата нива заради мен с усмивка! С обич!  Татко.”
След няколко дни, бащата получил телеграма. В нея пишело: “За Бога Татко, в никакъв случай не копай в нивата. Там съм заровил оръжието!”  
В 4 сутринта на следващата сутрин дузина агенти на ФБР и местни полицаи го изненадали с посещението си! Носели си инструменти и за много кратко време прекопали цялата нива. Не открили никакво оръжие!  
Объркан, старият човек написал ново писмо на сина си, в което му описал случката и питайки го какво да прави по-нататък.
Синът отговорил: “Сега можеш да засадиш картофите, татко. Това е най-доброто, което можах да направя за теб от тук!”

Няма значение къде по света се намираме - ние или другите, ако решим да направим нещо искрено от сърце – можем да го направим!