8.04.2012 г.

Очаквания...



Постоянно имаме очаквания. Очакваме прекрасен живот, щастие, хубавини.

Но често само стоим и очакваме. Рядко предприемаме нещо, за да ни се случат именно тези очаквани неща. Никога не е било това да ти се случват нещата ей така от самосебе си. Никога и няма да го бъде това. Трябва да рискуваш, да мислиш, да действаш. Тогава е възможно, но не е сигурно, че ще получиш нещата, които очакваш.

Постоянно имаме очаквания. Очакваме добри хора, случки и отношения. 

И тук отново често просто чакаме, а не допринасяме. Има една приказка: Каквото почукало, това се обадило. Не мислите ли, че доста вярна ще излезе? Когато обичам съм обичана. Когато правя добро, получавам добро. Когато дразня съм дразнена. Всичко излиза от нас. И се връща отново в нас.

Едно трябва да се разбере си мисля аз. Никой на никого не е длъжен в този живот. Всеки трябва да бъде свободен и да се грижи за свободата на другия. Колкото по-рано човек стигне до този извод, толкова по-приятен ще направи живота си. Да, трудно е да не искаш от хората около теб, но пък не е трудно да им даваш. Опитай. Промяната ще дойде. Има начини да направим живота си взаимно по-приятен. Мисли за себе си, но и мисли за другите. Не сме сами. И добре, че е така, че щеше да е изключително скучно, дори не искам да се замислям колко…